Prikkelarm Huis

Sinterklaas heeft vorig jaar een nieuw idee bedacht; het prikkelarme huis van Sinterklaas.

Wij, Sinterklaas, Annie en alle andere hulpjes, vinden dat iedereen een kans moet krijgen om Sinterklaas in levende lijve te ontmoeten. Ieder kind moet op school kunnen vertellen dat hij of zij in het Huis van Sinterklaas geweest is. Ieder kind moet mee kunnen praten met de andere klasgenoten over Sinterklaas. Helaas is dit voor een grote groep kinderen en volwassenen tot op heden nog niet mogelijk, omdat zij de drukte en de vele prikkels hier niet kunnen verdragen en verwerken. Met dit concept hopen wij juist deze mensen uit te nodigen om zich aan te melden en langs te komen. We kijken per aanmelding gericht wat er nodig is. Liever geen Piet in het huis? Dan gaat Piet even weg als deze persoon binnenkomt. We willen graag rekening houden met de wensen van de aanmeldingen en vinden dat deze persoon centraal moet staan deze middag.

 

Het prikkelarme huis van Sinterklaas is bedacht en ontwikkeld voor volwassenen en kinderen die tijdens de normale openstelling niet kunnen komen doordat zij dan te veel prikkels ervaren. Deze middag is speciaal voor hen die ook eens bij Sinterklaas en Piet op bezoek willen gaan, die rond willen kijken in het huis waar Sinterklaas woont en die één op één contact willen met speciaal geselecteerde Pieten terwijl er geen andere kinderen en volwassenen in het huis zijn.

 

Het prikkelarme huis van Sinterklaas vind dus gewoon plaats in het Huis van Sinterklaas in Boxmeer. En doordat het vorig jaar zo’n groot succes was zijn Annie en Regelpiet al druk bezig om het dit jaar weer te organiseren. Zij krijgen net als vorig jaar hulp van autismecoach Garetti Jeurissen. Maar niet alleen van haar maar ook nog van heel veel pieten. Bijvoorbeeld van de Rustige piet, de Ik-weet-alles piet en van de Verlegen piet. Samen met dit top team komt er zeker weer een top Prikkelarm huis van Sinterklaas. Er komt uiteraard ter zijner tijd meer informatie over wanneer het Prikkelarme huis van Sinterklaas 2018 plaats zou vinden en hoe jij je hiervoor kan aanmelden.