Sinterklaas 2020

Sinterklaas 2020

Lieve kinderen uit Boxmeer en omstreken,

Omdat door COVID-19 de intocht, het huis van Sinterklaas en de koopzondag helaas niet door mogen gaan ben ik samen met een aantal pieten opzoek gegaan naar een leuk alternatief. We hebben een Sinterklaasjournaal opgenomen. Helaas was ik zelf te druk om mee te helpen, daarom heb ik de hulp van Menno ingeroepen die alles voor me heeft geregeld. Hij heeft contact gehad met Vlogpiet die er voor heeft gezorgd dat Knutselpiet, Keukenpiet en Danspiet een leuke opdracht aan jullie uitleggen. Hoofdpiet die heb ik naar Menno gestuurd om een aantal vragen van kinderen te beantwoorden. Ik hoop dat ik veel mijters voor de ramen zie, veel zelf gemaakte pepernoten ruik en veel dansjes ga zien. Ook hoop ik dat jullie allemaal mee doen met de gluurpieten speurtocht.

Volgend jaar gaan we er een extra groot feestje van maken.

Met vriendelijke groeten,

Sinterklaas

Knutsel je eigen mijter

Hebben jullie knutselpiet al bezig gezien op het sinterklaasjournaal van Boxmeer? Met een schaar, lijm en papier is ze druk aan de slag gegaan om een mooie sinterklaas mijter te maken. Het leukste was het pimpen van de mijter, met glitters en figuurtjes. Jullie hebben vast haar oproep gehoord: Maak allemaal je eigen Sinterklaas mijter en plak hem voor het raam! Zo kunnen de pieten en sinterklaas genieten van jullie mooie zelf gemaakte mijters. En wie weet win jij wel een cadeaubon! Download hier je mijter om hem uit te printen.

Heb je geen printer thuis om de mijter uit te printen? Geen zorgen! Je kan de mijter ook ophalen bij verschillende winkels in het centrum van Boxmeer. Dit zijn Intertoys, Sfeerberg wonen & meer, Il & elle beenmode, Rembrandt Chocolaterie, Shoeby en Hemels voor kinderen

Sinterklaas wil dansen

Als je even niet zo lekker in je vel zit, dan helpt het soms om te dansen! Sinterklaas is net als zijn pieten, dol op dansen. Sinterklaas gaat ook mee met de tijd, want hij heeft muscialschool Étoile  gevraagd om een Tiktok dansje te verzinnen en deze jullie aan te leren. Onze danspiet had de moves ook helemaal onder de knie, had je dat gezien? Nou is het natuurlijk super tof als jullie allemaal dit dansje gaan instuderen en deze op Tiktok zetten. Als je dit filmpje dan stuurt naar Sinterklaasboxmeer@outlook.com maakt Mediapiet er één groot filmpje van voor 5 december. Zo kan de Sint van al jullie dans moves genieten!

Ook Sinterklaas Boxmeer heeft een Tiktok pagina.

Let op! Als je het filmpje op stuurt naar ons, ga je er wel mee akkoord dat deze mogelijk geplaatst kan worden op onze facebookpagina.

Pepernoten bakken

Sinterklaas en zijn pieten zijn dol op pepernoten! Jullie toch ook? Jullie hebben vast al een keertje zelf pepernoten gebakken, maar wie zou het allerbeste recept hebben? Keukenpiet natuurlijk! In het Sinterklaasjournaal van Boxmeer hebben jullie piet zien ploeteren en proeven en oh wat waren ze heerlijk. Wil jij ze thuis ook maken? zie hieronder het recept.

50gr. ongezouten roomboter
125gr. donkere basterdsuiker
2el. speculaaskruiden
250gr. zelfrijzend bakmeel
Halve tl. zout
4el. halfvolle melk

  • 1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de boter, suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en het zout door elkaar. Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt. En pas op! Laat de kom met beslag niet vallen!
  • 2. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 lange rolletjes van circa 1 cm dik van. Snijd de rolletjes vervolgens in stukjes van circa 1 cm en rol elk stukjes tot een balletje. Leg de balletjes op de bakplaat die bedekt is met bakpapier en druk ze een beetje plat.
  • 3. Schuif de bakplaat in de oven en bak de pepernoten ca. 15 min. gaar en lichtbruin.
  • 4. Als ze klaar zijn haal je ze uit de oven en laat je ze even afkoelen.
  • 5. Smullen maar!

Gluurpieten speurtocht

Kijk Nou voor Jou had een geweldig idee om een gluurpieten speurtocht te organiseren in Boxmeer. Kijk op hun site en hun facebookpagina voor meer informatie!